Zwarte chocolade en nog 14 verrassende voedingsmiddelen voor een plattere buik

 

Of het nu komt door dat glaasje te veel op oudejaar, de overload aan pistolets en kroketten of die heerlijke kreeft: de feestperiode gaat steevast gepaard met een opgeblazen gevoel en vaak een extra kilootje meer op de weegschaal. Gelukkig maken deze verrassende voedingsmiddelen je buikje weer in no time plat.

1. Groene thee

 

De antioxidanten in een kopje thee helpen niet alleen de opname van vet te voorkomen, maar regelmatig nippen aan het groene goedje zou ook je metabolisme versnellen én helpen bij het afvallen.

 

2. Citroen

 

Een glaasje lauwwarm water met het sap van een halve citroen bevordert je spijsvertering. Ideaal om de dag mee te beginnen!

 

3. Bananen

 

Bananen zitten boordevol kalium, een mineraal dat helpt om overtollig watergewicht kwijt te raken waardoor je buikje dus ook platter wordt.

 

4. Aardappelen

 

Ook aardappelen zijn kaliumrijk en dus goed voor je spijsvertering en tegen een opgeblazen gevoel. Al eet je ze wel het best met mate - en uiteraard niet met een overvloed aan boter en zure room.

 

5. Volkorenproducten

 

Volkorenproducten zijn jouw partner in crime voor een vlotte stoelgang en een platte buik omdat ze boordevol vezels zitten. Denk aan volkorenbrood, havermout, volkorenpasta, zilvervliesrijst ...

 

6. Olijfolie

 

Olijfolie werkt ontstekingsremmend, gaat een opgeblazen gevoel tegen en beschermt je ook tegen een te hoge cholesterol. Maar ook hier geldt: geniet met mate. Gebruik een eetlepel als dressing voor op je salade of bij het besprenkelen van je groenten, maar niet om je brood in onder te dompelen.

 

7. Yoghurt

 

Yoghurt is niet alleen rijk aan eiwitten, maar bevat ook veel gezonde bacteriën die je darmen gezond en je spijsvertering op peil houden. Let wel op met de fruityoghurt, die zit vaak vol suikers die dan weer slecht zijn voor je buik en spijsvertering.

 

8. Komkommers

 

Komkommers bestaan voor 97 à 99% uit water en werken als een natuurlijk diureticum, of vochtafdrijvend middeltje. Daardoor zijn ze ideaal om overtollig watergewicht kwijt te raken, een van de oorzaken van een opgeblazen gevoel.

 

9. Quinoa

 

Quinoa is het ideale gezonde alternatief voor witte pasta of rijst én zit boordevol vezels: win-win!

 

10. Donkere chocolade

 

Ah, zowat het leukste nieuws uit het lijstje: zwarte chocolade. Niet alleen werkt donkere chocolade als een natuurlijke eetlustremmer, maar hij kan ook je metabolisme stimuleren en stress verminderen. Dat laatste is ook belangrijk omdat stress er immers kan voor zorgen dat je sneller vet opslaat rond je middel.

 

11. Bosbessen

 

Uit verschillende studies blijkt dat de antioxidanten in dit smakelijke fruit je buikvet verminderen.

 

12. Asperges

 

Voor asperges geldt hetzelfde als komkommers: ze werken als een natuurlijk vochtafdrijvend middeltje waardoor overtollig watergewicht sneller wordt afgevoerd en je opgeblazen gevoel dus ook sneller verdwijnt.

 

13. Zalm

 

Zalm zit tjokvol omega 3-vetzuren die ervoor zorgen dat je metabolisme versnelt en ontstekingen verminderen.

 

14. Spinazie

 

Groene bladgroenten staan erom bekend erg gezond te zijn, maar spinazie heeft enorm veel antioxidanten, zoals vitamine A, C, E en K, die je buikvet aanpakken.

 

15. Avocado’s

 

De goede vetten in avocado’s werken ontstekingsremmend en voorkomen dat er pieken in je bloedsuiker ontstaan waardoor je minder vet opslaat rond je taille.

 

Bron: HLN, Nele Annemans, 5 januari 2019

Foto's: ©Eva Katalin Kondoros

Created en hosted by Page Creator

www. page-creator.nl      info@page-creator.nl